Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

divider

Speciális céghelyzetek

Tapasztalataink szerint az olyan speciális esetekben, amikor a vállalkozás a tevékenységét más formában, avagy egyáltalán nem végzi tovább, a cégvezetők nem feltétlenül ismerik a lehetőségeiket, ezen helyzetek előnyeit, hátrányait, lebonyolításának módját, illetve nehezen találnak olyan szakértőt, aki komplexen – azaz minden jogi, számviteli, adózási aspektust figyelembe véve – javaslatokat tesz és végig is viszi a projektet.

Ezek a helyzetek tipikusan a végelszámolás, az átalakulások, vállalatfelvásárlásokhoz kapcsolódó tanácsadás, adó- és pénzügyi átvilágítás, cégek adásvételében közreműködés.

Mi az Írisz Office-nál ezen egyedi szakértelmet kívánó esetekben állunk rendelkezésére, készséggel segítjük partnereinket, teljes körű menedzsmentet kínálva az alábbi területeken:

  • Végelszámolások teljes körű könyvelését vállaljuk, tapasztalattal, rutinnal, egyszerűsített, és normál eljárások során végelszámolóként kontrollálva a folyamatot.
  • Átalakulások esetén átalakulási tervet készítünk, ennek elfogadását követően a beolvadást, összeolvadást, kiválást, szétválást, részesedéscserét realizáljuk – igény szerint szakterületen jártas jogász, könyvvizsgáló partnerek bevonásával, de készen állunk az Ön és ügyvédei segítségére adóoptimalizációs tanácsadás keretében egyedileg is.
  • Átszervezések esetén vállaljuk a belső folyamatok analízisét, pénzügyi- és adóátvilágítást, optimális cégcsoport-struktúra kialakítását.
  • Amennyiben vállalkozását valamely okból már nem tudja/kívánja fenntartani, a cég értékesítése a megszüntetés alternatívája lehet.

Az értékesítési lehetőségek egy ingyenes átvilágítást követően állapíthatók meg – melyet elvégzünk -, ez Önre nézve nem jár semmilyen anyagi következménnyel. Amennyiben vállalkozása értékesíthető (ez jellemzően [köz]tartozásmentes, korábban működő cégekre igaz), megkeressük a megfelelő vevőt, ezt követően ügyvéd partnerünk bevonásával lebonyolítjuk az ügyletet.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy csak transzparens és tartozásmentes vállalkozások átvilágítását vállaljuk és adásvételét bonyolítjuk, tevékenységünk nem az adósságok, vagy egyéb kötelezettségek alóli mentesülést segíti!

Bemutatkozás

Kik vagyunk? Nem csupán könyvelők: számviteli és adózási szakértők, egy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó könyvelő- és adótanácsadó iroda a prémium szegmensben.

Papp Tibor alapító