Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

divider

Könyvelés

Teljes körű könyvelés

A számviteli törvény a köztudattal ellentétben nagy mozgásteret enged a vállalkozóknak, alkalmazása nem szolgahű adatrögzítés. A számviteli politika kidolgozása a társaságok érdekeinek és lehetőségeinek figyelembe vételével történik. Minden könyvviteli szolgáltatásnak ez lenne az alapja, hiszen ez teremti meg az alapjait a vezetői igények valamint a pénzügy, a munkaügy, az adóügy és a kontrolling összehangolásának.

A szolgáltatásunk lényege, hogy a partnereinknek alapokat biztosítsunk a helyes döntésekhez, lehetőségeket azok megvalósításához, és ez megköveteli partnereink aktivitását is.

Időszakos vezetői konzultációk keretében mérjük fel a lehetőségeket, és dolgozzuk ki a menedzsment stratégiáját. A könyvelés, kontrolling nem elszigetelt bástya, vezetői együttműködést igényel!

A vállalkozási tevékenységet több szinten támogató könyvelői tevékenységünk feladata, hogy naprakészen átlátható, összevethető, strukturált és testreszabott információt nyújtson, elősegítve a folyamatos kontrollt és a napi döntések meghozatalát. A könyvelés természetesen nem választható el adózási és munkaügyi tanácsadásunktól, ezeket komplexen, összetetten kezeljük.

Tevékenységünk a cégalapítás előtti tanácsadástól a folyamatos, napi könyvelési feladatok ellátásán túl az évközi, időszaki kiértékeléseken keresztül a zárlati feladatok ellátásáig terjed, beleértve a magyar és a nemzetközi számviteli sztenderdeknek (IFRS, US GAAP, HB II) megfelelő struktúrákat is.

Általános könyvelési tevékenységünk közé tartozik többek között:

 • a bejövő és kimenő számlák, banki és pénztári tranzakciók könyvelése
 • igény esetén a kimenő számlák kiállítása ügyfeleink meghatalmazása alapján
 • követelések-kötelezettségek nyilvántartása,
 • tárgyi eszköz analitika vezetése,
 • a bevallási kötelezettség keretében beadandó adóbevallások, valamint egyéb más bevallások elkészítése és elektronikus benyújtása
 • éves beszámoló összeállítása, felkészülés az éves könyvvizsgálatra, könyvvizsgálati asszisztencia
 • közbelső mérlegek, osztalékhatározatok és taggyűlési dokumentációk előkészítése
 • a társaság igényeinek megfelelően kialakított havi menedzsment-jelentéscsomag elkészítése
 • speciális pénzügyi adatszolgáltatások a tulajdonosok részére, illetve a banki hitelfelvételhez szükséges speciális adatszolgáltatások
 • jogszabály által előírt szabályzatok elkészítése

Speciális könyvelési szolgáltatások közé tartozik többek között:

 • vegyes struktúrájú (KATA, KIVA, TAO, EVA, EV) cégcsoportok pénzügyi folyamatainak összehangolása
 • induló, start-up, spin-off vállalkozások számára elkészítjük a törvény által előírt számviteli szabályzatokat, mint a számviteli politikát, a pénzkezelési,- értékelési,- leltározási, selejtezési szabályzatot, illetve segítjük az ügyfeleink részére átlátható információt nyújtó számlarend kialakítását
 • speciális számviteli eljárás alá tartozó vállalkozások könyvelésével is foglalkozunk: széleskörű szaktudásunk kiterjed végelszámolási eljárás alatt lévő vállalkozások könyvelésére, sőt végelszámolás lebonyolítására, illetve szolgáltatásaink közé tartozik az eltérő üzleti éves cégek teljes körű számvitele is.

Azon partnereinknél, ahol nagy jelentősége van az árfolyamkockázat kiküszöbölésének, a számviteli törvény által megengedett EUR illetve más devizanemben történő könyvvezetést is vállalunk.

Jellemzően kettős könyvviteli rendszerben nyújtunk könyvviteli szolgáltatást KKV-k működésére optimalizált magyar fejlesztésű szoftver alkalmazásával, de az igényeknek megfelelően egyéb számviteli, illetve integrált vállalatirányítási rendszereket is alkalmazunk.

Számvitelhez kapcsolódó szolgáltatások:

Az általunk könyvelt partnereknek díjmentesen vállalati folyamatmenedzsment rendszert biztosítunk Office Flow néven, melyben minden adatközlés egy helyen, visszakereshető módon megismerhető. További információk az Office Flow menüpontunkban.

Magyarország egyik legnívósabb vállalatirányítási (ERP) rendszerét tudjuk biztosítani egy rendkívül kedvezményes havi díjas konstrukcióban. A konstrukciónak köszönhetően a rendszer már kisebb vállalkozások számára is elérhető, ezzel lehetővé tudjuk tenni a gazdasági események folyamatos nyomon követését, a cash-flow, a kintlévőségek, jövedelmezőség, termelékenység, gyártás, megrendelés-kezelés, logisztika stb. naprakész ismeretét.

A megoldás az EMAI ERP szoftverrel valósul meg, ahol nem csak valamennyi folyamat számadatai ismerhetőek meg, hanem grafikus felületen is tudják kontrollálni vállalkozásuk mindennapi működését.

A felületen nem csak a tényadatok láthatóak, hanem a tervadatok is megjeleníthetőek, továbbá a múlt és jelen tényadataiból tendencia és jövőbeni várható adatok számíthatók.

Az információ

Az adózási, számviteli és munkaügyi jogszabályok naprakész ismerete, az ismeretek megfelelő hasznosítása a gyakorlattal összekötve ma már nélkülözhetetlen a mindennapi gazdasági életben, ezért rendszeres Ügyféltájékoztató formájában tájékoztatjuk a releváns és fontosabb aktuális változásokról.

Az időben történő tájékoztatás nagyban hozzájárul a felelősségteljes vezetői döntések meghozatalához, az általunk – kizárólag ügyfeleinknek – készített Ügyféltájékoztató viszont csak kifejezetten lényeges adatokat tartalmaz, az nem általános hírlevél. Ennek megfelelően két kategóriában kap írásos támogatást tevékenységéhez:

„Kötelező” tájékoztató anyag: szorosan kapcsolódik a vállalkozás működéséhez, annak nem tudása esetén a professzionális döntésmeghozatal nem biztosított,

”Általános” tájékoztató: melynek ismerete csak a teljes körű tájékozottsághoz szükséges.

A pénzügyi és üzleti folyamatok felmérése és fejlesztése által növelhető a vállalkozás hatékonysága, illetve csökkenthetőek a működési kockázatok. Hatékony támogatást biztosítunk az adott tranzakciókat vagy folyamatokat érintő döntések előkészítésében és megalapozásában.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket, rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Olvassa el komplex adótervezési szolgáltatásunk ismertetőjét!

Bemutatkozás

Kik vagyunk? Nem csupán könyvelők: számviteli és adózási szakértők, egy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó könyvelő- és adótanácsadó iroda a prémium szegmensben.

Papp Tibor alapító