Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

2023-tól fizethetjük devizában a helyi iparűzési adót!

2023. január 1-től az adóhatóság lehetővé teszi a helyi iparűzési adó megfizetését amerikai dollárban, illetve euróban, így a 2023 január 1-től esedékessé váló adókötelezettségünknek már ezekben a devizákban is eleget tehetünk.

Az adókötelezettségünket a Magyar Államkincstár által a helyi iparűzési adót bevezetett illetékes önkormányzat, és a NAV részére e célból megnyitott és vezetett számlára kell a választott devizában átutalni.

A devizában elutalt adó összegét a kincstár a beérkezéskori MNB árfolyamon váltja át forintra, és azt haladéktalanul továbbítja a megfelelő helyi iparűzési adó beszedési számlára, így részünkre az átváltott összeg kerül jóváírásra az önkormányzati adófolyószámlán.

Az adó megfizetésének napjának az a nap tekinthető, amely napon a helyi adó befizetésére szolgáló beszedési számlán az összeg jóváírásra kerül.

Nem fizetheti meg devizában a helyi iparűzési adót az az adózó, amely esetében az adóhatóság végrehajtási eljárás keretében kéri a kötelezettség teljesítését az erre a célra elkülönített végrehajtási számlára.

Email
Print