Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Adótervezés pénzforgalmi áfával! Most kell eldönteni!

Ez az adózási lehetőség azoknak az adózóknak kedvez, akinek kevesebb az (ÁFA-s) kötelezettsége a szállítóival szemben, mint a követelése a vevőivel szemben.

A pénzforgalmi áfa lényege:

Ellentétben a normál áfaelszámolással, az adófizetési kötelezettség nem a kiállított számla teljesítésének időpontjában, hanem annak pénzügyi rendezésekor keletkezik, ugyanakkor a szállító áthárított áfáját sem a teljesítéskor tudjuk levonásba helyezni, hanem akkor, amikor azt pénzügyileg rendeztük.

Ez az elszámolási mód kifejezetten megéri azoknak, akik közösségből szereznek be árut (ÁFA mentesen) és áfával értékesítenek, vagy ahol nagy az élőmunka ráfordítás (azaz a bérköltség), ami szintúgy áfamentes költség, vagy pedig azoknak, akik hosszabb fizetési határidőt nyújtanak a partnereiknek, mint amit kapnak a beszállítóiktól.

Feltételek:

  • A pénzforgalmi elszámolást csak az választhatja, akinek az árbevétele az éves 125 000 000 Ft-ot nem haladja meg.
  • A pénzforgalmi áfát alkalmazó adóalanyoknak minden számlájukra rá kell írniuk a „pénzforgalmi elszámolás” kifejezést, amit számlázó szoftver számla kibocsátó adatai rovatába érdemes felvinni.

Az Írisz Office minden partnerével felveszi a kapcsolatot, akinek a 2018-as adatok alapján a pénzforgalmi áfa megéri.

Ha Ön nem kapott megkeresést, de kíváncsi a pénzforgalmi áfa Ön számára biztosított előnyeire, kérjen cégre szóló tervezést.

Email
Print