Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az adózó pénzforgalmi adóalanyisága a következő esetekben szűnik meg:

• Amennyiben a naptári évet követő évre nem kívánja alkalmazni ezt az adózási formát, az év utolsó napjával megszűnik a pénzforgalmi áfa-alanyisága. A kijelentkezés határideje december 31.

• Amennyiben az éves nettó árbevétele meghaladja a 125 M Ft-ot, az összeghatárt meghaladó naptól kezdődően már nem lehet alanya a pénzforgalmi áfának, valamint a szóban forgó számla sem lehet már pénzforgalmi elszámolású.

• Amennyiben az adózó a naptári évet követő január 1-jén már nem minősül kisvállalkozásnak, az év utolsó napjával megszűnik a pénzforgalmi áfa-alanyisága.

• Amennyiben az adóalany csődeljárás, felszámolási vagy végelszámolási, illetve kényszertörlési eljárás alá kerül, az eljárás jogerőre emelkedése előtti napon megszűnik a pénzforgalmi áfa-alanyiság.

A pénzforgalmi áfa-alanyiság megszűnése után az adózó a megszűnést követő második év december 31-ig nem választhatja újra ezt az adózási módot.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO