Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az adózónak NEM KÖTELEZŐ a számlán feltüntetni termékértékesítés, illetve szolgáltatásértékesítés során a 2019. július 1-jétől hatályos TESZOR számokat, ugyanis ezek nem kötelező tartalmi elemei a számlának.

Azonban feltüntetésük bizonyos esetekben hasznos lehet.

Mikor hasznos a TESZOR számok feltüntetése?

– Fordított adózás alá eső termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás esetén, amikor a termék vagy szolgáltatás pontos meghatározásának komoly tétje van (pl. fémhulladékok értékesítése, munkaerő kölcsönzés).

– ÁFA levonási korlátozások esetében, amikor a termék vagy szolgáltatás pontos meghatározása esetén tud a vevő jogszerűen eljárni (pl. személygépkocsi, motorbenzin, taxi szolgáltatás, távbeszélő szolgáltatás).

– Kedvezményes ÁFA kulcsok használata esetén, amikor a termékek, szolgáltatások pontos megnevezésével tudjuk igazolni a kedvezményes áfára (5%-os vagy 18%-os adómérték) való jogosultságot (pl. tejtermékek, szálláshely szolgáltatás).

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO