Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A számla befogadását nem tiltja a törvény abban az esetben sem, ha a partner csődeljárás, felszámolási vagy bármely más, fizetésképtelenségét jogerősen vagy véglegessé vált döntéssel megállapító eljárás hatálya alatt áll. Arra azonban figyelni kell, hogy amennyiben a számlázott ügylet (legyen az akár termékértékesítés, akár szolgáltatásnyújtás) piaci értéke meghaladja a 100 000 Ft-ot, úgy az ügyletről a számlát a fordított adózás szabályai szerint kell kiállítani.

 

Ez azt jelenti, hogy ebben az esetben az áfa bevallására és befizetésére a vevő kötelezett. (Természetesen amennyiben az adott ügyletre van áfa levonási joga, úgy az áfát levonásba is helyezheti a fizetendő áfa bevallásával egyidejűleg.)

 

Ha tehát valaki egyenes áfás számlát kap olyan partnerétől, aki a fent említett eljárás alatt áll, a számlát ne fogadja be, hanem jelezze partnerének, hogy a számlát FOÁsan kell kiállítania.

 

Amennyiben bizonytalanok abban, hogy a számla helyesen lett-e kiállítva, vegyék fel a kapcsolatot a könyvelőjükkel.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO