Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Hogy számlázzuk 2025-től a virtuális térben rendezett eseményeket?

Az Online térben tartott játék, sport, szórakoztató, művészeti, kulturális, tudományos illetve egyéb rendezvények esetén a teljesítési hely az, ahol a szolgáltatást igénybe vevő letelepedett. Tehát a belépőjegyek és a járulékos szolgáltatásoka számlázását ennek megfelelően kell megtennünk. Jelenti ez azt, hogy gazdasági társaságok részére fordított áfával értékesíthetünk ha közösségben telepedtek le, áfa mentesen, ha közösségen kívüli adóalanyok, egyéb esetben pedig a célország (a magánszemély lakhelye vagy szokásos tartózkodási helye) adókulcsával állítjuk ki számlát. Ez utóbbit megtehetjük az OSS rendszeren keresztül, nem szükséges hozzá minden tagállampad adószámot igényelnünk.

Ha mindez a szolgáltatás nem a virtuális térben történik, úgy a számlázás a rendezvény helyszínének megfelelően történik, azaz ha Magyarországon van megtartva egy koncert, úgy annak a számláázása magyar áfával történik még közösség vagy harmadik országbeli adóalanyok részére is.

Mivel a jogszabály a fent említett szolgáltatásokat nem különítette el eddig (virtuális/nem virtuális), így 2024-ben a második bekezdésben olvasható szabályok általánosan érvényesek.

Email
Print