Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

2022.03.02-án az MNB visszavonta a Sberbank tevékenységi engedélyét, végelszámolás fog indulni a banknál.

Ettől a naptól kezdve a számlatulajdonosok nem tudnak utalást indítani vagy pénzt kivenni. A Sberbanknál lévő pénzükhöz az ügyfelek első körben kártalanítás útján juthatnak.

  • Kártalanítás időszaka: 2022. március 3-18.
  • Kártalanítás összege: maximum 38 047 000 Ft (100 000 euró, a kártalanítás kezdő napját megelőző nap MNB árfolyamán átváltva)

Az OBA-nak (Országos Betétbiztosítási Alap) 10 munkanapja (03.03-03.18) van a kártalanítást a betétesek részére bocsátani.

Az OBA általi kártalanítás érdekében a betéteseknek igénybejelentést nem kell tenniük. Az OBA az ügyféladatok alapján automatikusan végzi a kifizetéseket, és erről értesítést küld a Sberbanknál bejelentett lakcímre, székhelyre.

Ha a betétes vagyona meghaladja az OBA által biztosított összeg (38 047 000 Ft) mértékét, akkor az OBA által ki nem fizetett betétrészre a hamarosan meginduló végelszámolási eljárás során hitelezői igénybejelentést lehet tenni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO