Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Hogyan változik az életünk az 5,5 millió beoltott után?

Pénteken elértük az 5,5 millió beoltottat, így szombattól (07.03.) újabb enyhítések léptek hatályba:

 

  • A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnt a kötelező maszkviselés, tehát nem kötelező maszkot viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sem. (A maszkviselés nem is tiltható, így aki szeretne, természetesen továbbra is hordhat maszkot.)

 

  • Védettségi igazolvány nélkül is szabadon látogathatóak a vendéglátó üzletek (beltéren is), szálláshelyek, szabadidős létesítmények, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvények, előadások is.

 

  • Megszűntek az üzletekre vonatkozó korlátozások, tehát már nincs érvényben a 10 nm/vásárló és a távolságtartási szabály.

 

  • Családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszám korlátozás 100 főre nőtt és ezzel egy időben a lakodalom esetén a 200 fős létszám korlátozás 400 főre emelkedett.

 

  • A sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében egyelőre nem történik enyhítés, tehát maradnak a hatályos szabályok. Ez azt jelenti, hogy ezeken a rendezvényeken marad a létszám korlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni ezeken az eseményeken. A 18 év alattiak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

 

  • Az egyetemek és a főiskolák készülhetnek arra, hogy a következő szemeszter már jelenléti oktatás mellett fog zajlani.

Email
Print