Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Ahogy korábban már mi is beszámoltunk róla itt, 2021.01.01-jétől kötelező az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása többek között a kisboltokban is.

Az elektronikus fizetés miatt a kereskedőknek többlet-költségük keletkezhet (pl.: bankköltség, banki tranzakciós díj), így felmerült a kérdés, hogy ezt a költséget átháríthatják-e a vásárlókra, tehát számolhatnak-e fel plusz díjat a bankkártyás fizetés miatt.

A válasz az, hogy nem, ugyanis a jogszabály konkrétan kimondja, hogy “a kedvezményezett készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatáért díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számíthat fel”.

Értelmezésünk szerint azonban arra van lehetőség, hogy a készpénzzel fizető vevők kedvezményt kapjanak. Ezzel kapcsolatban kérdést tettük fel a NAV-nak, hogy valóban jogszerű-e, ha egy kisbolt kedvezményt ad a készpénzzel fizető vevőinek, érdemi választ azonban nem kaptunk erre vonatkozóan.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO