Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Mentesül a tételes adófizetési kötelezettség alól a fogvatartott KATÁs egyéni vállalkozó, amennyiben a hónap minden napján fennállt a mentesülési ok. A kisadózó vállalkozás a tárgyhónapot követő hónap 12. napjáig (tehát az aktuális fizetési kötelezettség esedékességéig) köteles bejelenteni a mentesülést.

 

Jogos a felvetés, hogy a fogvatartott hogyan tud bejelentést tenni, de feltételezzük, hogy a jogalkotó úgy gondolta, a fogvatartott meghatalmazott által teljesítheti a bejelentést. A bejelentés egy adott tárgyhónapra vonatkozik, tehát ha a mentesülés alapjául szolgáló ok a következő hónapban is fennáll, a bejelentést ismét meg kell tenni.

 

A mentesülés bejelentése helyett szüneteltethető is a tevékenység. Ennek előnye, hogy elegendő az egyszeri bejelentés (a bejelentést a szüneteltetés megkezdése előtt kell megtenni). Ismételt bejelentést csak akkor kell tenni, ha folytatni szeretné az egyéni vállalkozó a tevékenységét. Az egyéni vállalkozói tevékenység minimum 1 hónapig, maximum 3 évig szüneteltethető.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO