Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Most még nem!

Jövedelemigazolás ugyanis csak bevallással lezárt naptári évről kérhető, emiatt 2019-re csak akkor kérhető jövedelemigazolás, ha már benyújtásra került a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallásunk.

Jövedelemigazolásra a magánszemélyeknek a legkülönbözőbb esetekben lehet szüksége, pl. hitelfelvétel, támogatások/segélyek, bírósági eljárások, tanulmányi ösztöndíj igénylése kapcsán.

Fontos, hogy a benyújtandó kérelemben szerepeltetni kell az igazolás célját és a felhasználó személyét is. Emellett jelölhető, ha a magánszemély KATA-alany volt az adott naptári évben, így a NAV az igazoláson feltüntetni a KATA-alanyiságból származó, bevallott jövedelmet is – ehhez azonban a KATA bevallást is be kell nyújtani az adóhatóság felé.

A jövedelemigazolást a NAV csak magyar nyelven állítja ki.

Az igazolást a NAV 6 napon belül állítja ki, amit elektronikus úton vagy papír alapon juttat el az adózóhoz, illetve az adózó kérelme alapján akár a felhasználóhoz is.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO