Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Az a magánszemély, aki az adóévben tett befizetést nyugdíj-előtakarékossági számlára, az a befizetett összeg 20%-át, de legfeljebb 100.000 Ft-ot, a megfizetett személyi jövedelemadójából visszaigényelheti a nyugdíj-előtakarékossági számlájára.
Annál a magánszemélynél, aki 2020. január 1. előtt betölti a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, a visszaigényelhető összeg 130.000 Ft.

Az adókedvezmény egyik legfontosabb feltétele, hogy azt nyugdíj célra adja az állam, vagyis ha nyugdíjszolgáltatás előtt hozzányúlunk a pénzhez, akkor az összes addig igénybe vett adókedvezmény 120%-át vissza kell fizetnünk.

A számlavezető szerv az adóévet követő év január 31-ig kiállított egy igazolást, ami tartalmazza az adóévben befizetett megtakarítás összegét, és annak a visszaigényelhető részét. Rendelkezni a visszaigénylésről az éves személyi jövedelemadó bevallásban lehet.

Mennyi időbe telik a visszaigényelt összeg kifizetése?
Abban az esetben, ha a magánszemélynek nincs adófizetési kötelezettsége, a bevallás beküldésétől számított 30 napon belül, ha van adótartozása, akkor a tartozás megfizetésétől számított 30 napon belül utalja át a NAV a visszaigényelt összeget a megadott nyugdíj-előtakarékossági számlára.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO