Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Melyek a csapatépítő tréning elszámolásának szabályai?

 

Egy csapatépítőtréning célja lehet akár valamilyen továbbképzés, vagy a munkavállalók fejlődéséhez szükséges támogatás, amelynek eredményeképpen hatékonyabbak lesznek a munka során.

A felmerülő költségek közt lehetnek olyanok, amelyek után kell, illetve olyanok, amelyek után nem kell járulékokat fizetni a vállalkozásnak.

A céges tréning elszámolása során járulékokat kell fizetni például az étel/italfogyasztás után:

  • A számla ezen tételeinek bruttó összeg után összesen 40,71% adófizetési kötelezettsége keletkezik SZJA és EHO formájában, amelyet a teljesítéstől számított hónap 12. napjáig kell bevallani és megfizetni.
  • Ezen tételek ÁFA tartalma nem vonható le, de a számla bruttó összege és az azt terhelő 40,71%-os adóteher költségként elszámolható, és így csökkenti az éves társasági adót.

Előfordulhatnak olyan költségek, amelyek bérköltségként adóznak. Ilyen lehet például egy sétarepülés. A számla áfa tartalma ebben az esetben sem helyezhető levonásba.

Lehetnek olyan költségek is, amelyek után nem kell járulékot fizetni a vállalkozásnak és még az áfa is levonásba helyezhető. Ilyen lehet például a szállás vagy a képzés költsége. Fontos, hogy csak akkor helyezhető levonásba például a szállás áfatartalma, ha a csapatépítő egyben képzés is volt.

Még a csapatépítő tréning előtt érdemes konzultálni a könyvelővel, hogy milyen járulékfizetési kötelezettségek merülhetnek fel az adott, konkrét esetben.

Email
Print