Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A munkaszerződés módosítására – főleg egy hosszabb jogviszony esetén – többször szükség lehet.

A munkaszerződés egyik kötelező tartalmi eleme az alapbér. Ebből kifolyólag, akár év elején, akár év közben változik a munkavállalók besorolási alapbére, úgy munkaszerződés módosítást kell írni. Nincs szükség az alapszerződés újra írására, csak egy olyan módosításra, ami utal az eredeti szerződés változott pontjára.

A munkaszerződést módosítani csak akkor lehet, ha mindkét fél beleegyezik. A módosítás csak akkor lesz érvényes, ha az írásos formában történik. Az írásba foglalás elmaradása esetén érvénytelenségre csak a munkavállaló hivatkozhat és csak a változás hatályba lépését követő 30 napon belül. Nem lehet megváltoztatni a munkaszerződésben a munkáltató, illetve a munkavállaló személyét.

Érdemes jól végiggondolni, hogy a kötelező elemeken túl mi kerül bele a kontraktusba, a szerződés tartalmának minimalizálásával ugyanis csökkenthető az adminisztratív teher.

A megváltozott munkabér összegéről ne felejtsék el tájékoztatni bérszámfejtőjüket még a havi elszámolás megkezdése előtt!

 

A cikket a HyperCortex Zrt, az Írisz Office csoport TB szakértő tagja írta.

hypercortex_logo2019

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO