Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A nemzetközi védjegybejelentés azok számára előnyös, akik több, nem az Európai Unióhoz tartozó országban kívánnak oltalmat szerezni.

A védjegyek nemzetközi lajstromozásának (Madridi Rendszer) alapvető szabályait a Madridi Megállapodás és Madridi Jegyzőkönyv tartalmazza. A Madridi Rendszer alapján olyan országokban lehetséges bejelentést tenni, amelyek csatlakoztak ahhoz, a csatlakozott országok listája a WIPO honlapján elérhető.

A nemzetközi bejelentés eltér a magyar és a közösségi védjegybejelentési eljárástól. Egy védjegy nemzetközi kiterjesztéséhez mindig szükség van valamilyen nemzeti alapvédjegyre.

Az adott tagállami hivatal (Magyarországon az SZTNH) a hozzá benyújtott nemzetközi kiterjesztés iránti kérelmet a WIPO nemzetközi irodájához továbbítja. A WIPO a megjelölést az alaki vizsgálat és az árujegyzék ellenőrzése után lajstromozza, és hivatalos lapjában meghirdeti.

A Madridi Rendszeren keresztül tett védjegybejelentés esetében a védjegyoltalom nem minden, a Rendszerhez csatlakozott országra terjed ki, hanem kizárólag azokra, amelyeket a bejelentő kifejezetten megjelöl, és amelyek esetében megfizeti az adott ország esetében szükséges díjat. A bejelentési díj országoként eltérő, a tényleges díjak összegét a WIPO oldalán található kalkulátor segítségével lehet ellenőrizni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO