Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A „de minimis” támogatás egy csekély összegű, állami forrásból nyújtott támogatás, amellyel az állam – bizonyos tevékenységek kivételével – a vállalkozásokat segíti.

A támogatás maximális mértékét bármely három pénzügyi év (a vállalkozás által az adózás szempontjából is figyelembe vett üzleti év) összesített időszakában megítélt 200 000 euróban, közúti szállítási tevékenység esetén 100 000 euróban állapítja meg az 1998/2006/EK rendelet. A megítélés napjának azt a napot kell tekinteni, amikor a támogatás igénybevételének jogát a kedvezményezettre utalják.

Az érintett hároméves időszakot gördülő módszerrel kell értékelni, tehát az adott évben megítélt támogatást hozzá kell adni azon két évben kapott támogatás összegéhez, amely években „de minimis” támogatást ítéltek meg a vállalkozás számára. Összefoglalva: ezen három évben kapott támogatás összesítve nem érheti el a fenti értékhatárokat.

Fontos, hogy nem a ténylegesen folyósított támogatás számít bele, hanem amit az állam a vállalkozás számára megítélt.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO