Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Mi a teendő, ha a számlázó programom még nem képes az új szabályok szerinti adatszolgáltatásra?

 

A NAV szankciómentességet biztosít azoknak a vállalkozásoknak július végéig, amelyek számlázó programja még nem képes a július 1-jén életbe lépett szabályozásnak megfelelő számlaadatok automatikus továbbítására, amennyiben ezek az adatok még a hónap végéig beérkeznek az adóhatósághoz.

Ha egy cég jelenleg nem megfelelően felkészített számlázó programot használ, de a szoftver július végéig képes lesz az adatközlésre, akkor bírság nélkül sor kerülhet a számlázó programon keresztül az adatszolgáltatásra.

A szankciómentes időszak a számlázó programoktól elvárt azonnali adatszolgáltatás kötelezettségének teljesítésére vonatkozik, az adatszolgáltatásra kötelezett számlák adatainak 2018. július 31-ig be kell érkeznie az adóhivatalhoz – tette közzé a NAV honlapján.

A számlázó szoftverek nem törvényes működése miatt a NAV július végéig nem bünteti az adatközlés mulasztását, ehhez azonban regisztrálni kell az Online Számla rendszerében és a számlaadatoknak július végéig mindenképpen meg kell érkezniük az adóhatósághoz.

Fontos, hogy időben felvegyük a kapcsolatot a számlázó programunk szoftverfejlesztőjével annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, kell-e valamint változtatni a szabályszerű adatszolgáltatás érdekében. A legtöbb, széles körben elterjedt számlázószoftver honlapján, illetve köremailben már tájékoztatta ügyfeleit a teendőkről, illetve hogy várhatóan mikorra készítik fel programjaikat az új szabályoknak való teljes megfelelésre.

Email
Print