Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A hitelezőnek a csődeljárás kezdő időpontjától számítva 30 napon belül kell bejelentenie a követelését a vagyonfelügyelő és az adós felé, míg ha az eljárás kezdete után keletkezett követelése, úgy 8 nap a nyitva álló határidő.

A bejelentési határidő elmulasztásával a követelés nem veszik el, ugyanakkor a hitelező elveszíti a jogát, hogy a csődegyezségben szavazati joggal bírjon. Ebből következően pedig a csődegyesség hatálya sem terjed ki rá, ami azt jelenti, hogy a csődeljárás során a követeléseit nem érvényesítheti, csak az eljárás befejezését követően. Amennyiben a csődegyezség eredményes volt, akkor polgári úton, ha nem, akkor felszámolási eljárás keretében van lehetőség a követelés érvényesítésének.

A hitelezői igény bejelentésének díja is van, mely a követelés 1%-a, de minimum 5 000 Ft, maximum 100 000 Ft, melyet a vagyonfelügyelő kizárólag számlával igazolt költségeinek megtérítésére és díjának kiegyenlítésére használhat fel. Ez az összeg a hitelezőt utólag megilleti.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO