Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az üzleti évről a mérlegfordulónapot követő ötödik hónap utolsó napjáig kell letétbe helyezni és közzétenni a számviteli beszámolót. Ez alapesetben azt jelenti, hogy a 2022-es évről szóló beszámolót 2023. május 31-ig kell beküldeni.

Ha ez akármilyen okból nem történik meg, akkor továbbra is lehetőség, sőt, kötelezettség van a benyújtásra. A mulasztásról a NAV is tájékoztatja az ügyfelet, és egyben elektronikus levél formájában felszólítja, hogy teljesítse a kötelezettségét.

Ha a vállalkozás a NAV felhívásának 30 napon belül sem tesz eleget, akkor az adóhatóság újból figyelmezteti az adózót. A határidő ebben az esetben ismét 30 nap. Ekkor azonban már 200 ezer Ft mulasztási bírságot is kiszab a hivatal.

Amennyiben a cég a második felszólításra sem nyújtja be a beszámolót, a NAV törli a vállalkozás adószámát, értesíti a cégbíróságot, és elindítja a cég kényszertörlését.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO