Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Amennyiben magyar adóalany a szálláshely szolgáltatást igénybe vevő, a szolgáltatás nyújtója pedig nem, úgy az adót a szolgáltatást igénybe vevő magyar adóalany fizeti. Tehát a számlán 0% áfa szerepel. (A számlán fel kell tüntetni, hogy az áfa fizetésre a szolgáltatás igénybevevője kötelezett.)

 

Amennyiben ez a szállás egy csomagtúra része, akkor az utazásszervezés speciális szabályai szerint a fizetendő adót be kell vallani és be kell fizetni, levonásba viszont nem helyezhető. (A befizetett adót majd a különbözeti áfa megállapításakor vesszük figyelembe.)

Amennyiben nem adóalany a szálláshely szolgáltatást igénybe vevő, úgy az ingatlan fekvési helye határozza meg az áfatartalmat. Jelen esetben 5%-os áfatartalmú számlát kell a közösségi partnernek kibocsátania és magyar adószámot kell igényelnie, amennyiben magyarországi szállásról állít ki számlát nem magyar adóalanynak vagy (bármilyen állampolgárságú) magánszemélynek.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO