Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Milyen adatokat szükséges feltüntetni a számlán közösségi termékértékesítéskor és szolgáltatás nyújtáskor, a számla kötelező tartalmi elemein felül?

Közösségi adóalanynak történő termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás esetén áfa fizetési kötelezettség nem terheli az eladót.

Mindkét esetben fel kell tüntetni a számlán a partner közösségi adószámát (aminek érvényessége itt ellenőrizhető: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ ), illetve termékértékesítés esetében igazolni kell, hogy a termék elhagyta Magyarország területét.

A számla kibocsátójának, azaz az eladónak szintén rendelkeznie kell érvényes közösségi adószámmal, amit fel kell tüntetni a számlán. (Ha a fent említett feltételek bármelyike nem teljesül, a számlát úgy kell kiállítani, mintha a partner belföldi adóalany lenne.)

A számlán az alábbi szöveget kell feltüntetni:

Abban az esetben, ha közösségen belüli partnernek (aki rendelkezik érvényes közösségi adószámmal) értékesítünk terméket, az alábbi megjegyzést szükséges feltüntetni a számlán:

„A 2007. évi CXXVII. törvény 89. § alapján az áfa fizetésére a vevő köteles.”

Ha érvényes közösségi adószámmal rendelkező partnernek szolgáltatást nyújtunk, akkor pedig a következő megjegyzés szerepeljen a számlán:

„A 2007. évi CXXVII. törvény 37. § alapján az áfa fizetésére a vevő köteles.”

Email
Print