Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A személygépjárműhöz kapcsolódó szolgáltatások áfatartalmának 50%-a helyezhető levonásba. Szerviz esetében azonban a számlán legtöbbször szolgáltatás és anyagköltség egyaránt szerepel, a személygépjárműhöz kapcsolódó anyagköltségre pedig főszabály szerint áfalevonási tilalom van.

Egy korábbi NAV tájékoztatás alapján ilyen esetekben csak a szerviz számla szolgáltatás részének az 50%-a volt levonásba helyezhető.

Most azonban kaptunk egy írásos állásfoglalást a NAV-tól, amelyben arról tájékoztattak, hogy minden esetben el kell dönteni, hogy az adott számla:

  • szoláltatásról szól, amelyhez kapcsolódik anyagköltség (például időszakos szerviz, amin feltüntetik az anyagköltséget)
  • termékértékesítésről szól, amelyhez kapcsolódik szolgáltatás (például gumiabroncs vásárlás, ahol külön feltüntetik a gumiabroncs felszerelés díját)

Az első esetben a teljes számla áfatartalmának a fele levonásba helyezhető, míg a második esetben a teljes számlára vonatkozik az áfa levonási tilalom.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO