Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A NAV-nál nyilvántartott tartozás (= esedékességkor meg nem fizetett adó + jogosulatlanul igénybe vett költségvetési támogatás) összegét csökkenteni kell az adóhatóságnál nyilvántartott túlfizetés értékével, ide nem értve a letétként nyilvántartott összeget.

Tehát adóigazolás kiállítása esetén vagy a köztartozásmentes adatbázisban történő szerepléshez az adófolyószámla összevont egyenlegét veszik figyelembe – ez tehát a “nettő adótartozás” összege.

Az adóigazolás kiadásának és a köztartozásmentes adatbázisban való szereplésnek a feltétele, hogy ne legyen az adózónak nettó módon számított adótartozása, illetve ne legyen az adózónak be nem küldött adóbevallása az igazolás kiadásának napján, illetve köztartozásmentes adatbázis esetén a hónap utolsó napján.

Példa: egy vállalkozásnak ÁFA adónemen van 300 ezer Ft tartozása, KIVA adónemen 160 ezer Ft többlete, ebben az esetben a vállalkozás nettó módon számított adótartozása 140 ezer Ft

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO