Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A kormány döntése értelmében a továbbiakban nem vonatkozik mindenkire a 480 Ft-os hatósági ár, amelyről korábbi egypercesünkben írtunk.

Főszabály szerint az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt külföldi rendszámú jármű töltésének céljából értékesítik.

Kivételt képez ez alól, tehát továbbra is hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha annak államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék, és ezen országban a magyar rendszámú gépjármű legfeljebb a magyar szabályozás szerinti korlátozásokkal, hatósági áras üzemanyaggal tölthető meg.

Az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője vagy annak képviselője a szabály érvényesítése érdekében, amennyiben a gépjármű honossága kétséget kizáróan nem állapítható meg, felhívhatja a vásárlót a gépjármű honosságának okirattal történő hitelt érdemlő igazolására. Ha a gépjármű honossága okirattal hitelt érdemlően nem igazolható, az üzemanyag csak piaci áron értékesíthető.

Az üzemanyag hatósági áras egységárát az üzemanyagtöltő állomás területén vagy más arra alkalmas helyen (oszlopon vagy táblán) fel kell tüntetni (magyar és angol nyelven egyaránt), olyan magasságban és méretben, hogy az a közlekedési útvonalról jól olvasható legyen.

Nem kell alkalmaznia a hatósági árat annak az üzemanyag értékesítőnek, aki technikai okból kifolyólag nem tudja biztosítani a kétféle árazást. Ez a szabály csak a technikai akadály elhárultáig érvényes.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO