Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A vállalkozás érdekében felmerült, elszámolható költségnek minősülnek a reklám közzétételével kapcsolatos költségek 2023.12.31-ig. Tehát nincs szükség igazolásra a partnertől arra vonatkozóan, hogy a reklámadót megfizette, tekintve, hogy 2023-ra vonatkozóan sincs reklámadó fizetési kötelezettség.

Ez azért fontos változás, mert korábban csak akkor számított a vállalkozás érdekében felmerült költségnek a reklámköltség, ha az igénybevevő rendelkezett a szolgáltatást nyújtó nyilatkozatával, mely szerint a szolgáltatást nyújtó nem kötelezett reklámadóra vagy kötelezett és az adót meg is fizette. Ilyen nyilatkozat nélkül a költség nem volt figyelembe vehető a társasági adóalap megállapításakor, tehát ennyivel magasabb lett az adóalap.

Természetesen egy esetleges ellenőrzés során a vállalkozásnak a költséget számlával és szerződéssel tudnia kell igazolni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO