Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A vállalkozások összefonódásának négy alapesetét különböztetjük meg:

  1. a szervezeti egyesülést (összeolvadás, beolvadás)
  2. a vállalkozásrész megszerzését
  3. a másik vállalkozás feletti egyedüli vagy több vállalkozás általi (közös) irányítás megszerzését
  4. közös vállalkozás létrehozását

A vállalkozások összefonódását csak abban az esetben kell a Gazdasági Versenyhivatalhoz bejelenteni, ha az érintett vállalkozáscsoportok előző évi nettó árbevétele együttesen meghaladja a 15 milliárd forintot, és van közöttük legalább két olyan vállalkozáscsoport, melynek az előző évi nettó árbevétele a vállalkozáscsoport tagjai és más vállalkozások által közösen irányított vállalkozások előző évi nettó árbevételével együtt 1 milliárd forint felett van.

Azonban a veszélyhelyzet megszűnéséig a 137/2020 (IV. 20.) kormányrendelet szerint a korábbiaktól eltérően nem kell bejelenteni a Gazdasági Versenyhivatalnak a koronavírus miatt szükségessé vált finanszírozási ügylettel megvalósuló összefonódást, amely révén a közvetlenül vagy közvetetten többségi állami tulajdonban lévő kockázati tőkealap vagy magántőkealap egyedül vagy más vállalkozásokkal közös, befektetésvédelmi célú irányítási jogokat szerez.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO