Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Az adótörvények nem határozzák meg, hogy a termék/szolgáltatás megnevezése rovatnak pontosan mit kell tartalmaznia.

Emiatt a NAV írásos állásfoglalásából tudunk kiindulni. Ez alapján az adózás rendjéről szóló törvény általánosságban úgy rendelkezik a bizonylatolásról, hogy a jogszabályban előírt bizonylatot úgy kell kiállítani, hogy az az adó alapjának, az adó összegének, a mentességnek, a kedvezménynek, a költségvetési támogatás alapjának és összegének, továbbá ezek megfizetésének, illetve igénybevételének megállapítására, ellenőrzésére alkalmas legyen.

Általánosságban tehát elmondható, hogy a számlán olyan szövegezéssel kell a terméket/szolgáltatást feltüntetni, mely elnevezésből a vevő és egy független fél számára egyaránt egyértelműen kiderül, hogy alapvetően milyen termékről vagy szolgáltatásról van szó.

A fentiek alapján tehát nem megfelelő, ha a számlán például a konkrét termékre/szolgáltatásra való utalás nélkül csak annyi szerepel, hogy „szerződés szerinti teljesítés”.

A NAV kiemeli továbbá, hogy a számla melléklete (jogszabályi rendelkezés hiányában) tetszőleges szövegezésű lehet.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO