Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Amennyiben egy vállalkozás nem tudja megfizetni az áfát, néha felmerül az ügyfelekben, hogy adjunk be egy bevallást nullás adattartalommal és majd ha megoldódnak a vállalkozás likviditási problémai, akkor önellenőrzést nyújtunk be.

Ezt a megoldást korábban sem javasoltuk, mióta azonban a NAV minden kimenő és bejövő számláról információval rendelkezik, ez a megoldás még kockázatosabb lett.
Ugyanis ha 0-ás bevallást adunk be, a NAV azonnal láthatja a különbséget az adóbevallás és a számára rendelkezésre álló számlaadatok között, és lefojtathat egy adóellenőrzést, mely ideje alatt már nincs lehetőségünk a bevallásunkat önellenőrizni. Eredményként így a NAV nem csak adóhiányt tár fel, hanem bírságot is kiszab az adózóra.

Amennyiben egy vállalkozás átmeneti likviditási problémákkal küzd, van lehetőség legális módszerekkel áthidalni ezt az időszakot. Lehetőség van például fizetési halasztás vagy részletfizetés kérésére a NAV-tól. Konkrét esetekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal az Írisz Office munkatársaihoz.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO