Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Azok az öregségi nyugdíjban részesülő magánszemélyek, akik közérdekű nyugdíjas szövetkezet tagjai, mentesülnek a biztosítási kötelezettség alól, tehát ezen jogviszonyuk alapján nem lesznek biztosítottak.

Ez a szabály vonatkozik a munkaviszonyos, megbízási jogviszonyos vagy vállalkozási jogviszonyos örgeségi nyugdíjas tagokra is.  Ez azt jelenti, hogy mivel nem ebben a jogviszonyban válnak biztosítottá, nem kell utánuk megfizetni a járulékokat, ha a tag nem részesül díjazásban. Ugyan ezen az elv alapján a szövetkezetnek sem kell megfizetnie a nyugdíjas tag után a szociális hozzájárulási adót.

Amennyiben a tag személyesen közreműködik, és részesül díjazásban, az nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül. A jövedelme után ebben az esetben is csak 15%-os személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége keletkezik, mert az egészségügyi hozzájárulási adót is eltörölték.

Ezeket a szabályokat 2017. július 1-jét követően kell alkalmazni.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO