Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Korábbi egypercesünkben (ide kattintva) felsoroltuk, hogy a KIVA törvény alapján kik minősülnek kedvezményezett foglalkoztatottnak.

E személyeknek kifizetett munkabér után kedvezmény érvényesíthető, melynek összege maximum a havi bruttó bér értékének 16 százaléka, az alábbiak figyelembevételével:

kedvezmenyezett foglakoztatottak kedvezmenyeA kedvezmény részmunkaidős foglalkoztatás esetén a részmunkaidő és a teljes munkaidő arányában csökkentett rész után érvényesíthető.

* Tartósan álláskereső természetes személynek kell tekinteni azt a munkavállalót, akit az állami foglalkoztatási szerv a foglalkoztatást megelőző 275 napon belül legalább 183 napig álláskeresőként nyilvántartott. Ennek a feltételnek a fennállását az állami foglalkoztatási szerv igazolja, az álláskereső személy kérelmére.
A foglalkoztató az igazolás birtokában érvényesítheti a kedvezményt.

**A munkáltató a kedvezményt a folyósítás megszűnését követő hónaptól számított 45. hónap (legalább 3 gyermek esetén 69. hónap) végéig, de legfeljebb 3 évig (legalább 3 gyermek esetén 5 évig) érvényesítheti. Ha a munkavállalót az anyasági ellátások közül több is megillette, a határidőt a legutolsó anyasági ellátás folyósításának megszűnésétől kell számítani.

 

 

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO