Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Mekkora kedvezmény érvényesíthető a kedvezményezett foglalkoztatottak után?

Korábbi egypercesünkben (ide kattintva) felsoroltuk, hogy a KIVA törvény alapján kik minősülnek kedvezményezett foglalkoztatottnak.

E személyeknek kifizetett munkabér után kedvezmény érvényesíthető, melynek összege maximum a havi bruttó bér értékének 16 százaléka, az alábbiak figyelembevételével:

kedvezmenyezett foglakoztatottak kedvezmenyeA kedvezmény részmunkaidős foglalkoztatás esetén a részmunkaidő és a teljes munkaidő arányában csökkentett rész után érvényesíthető.

* Tartósan álláskereső természetes személynek kell tekinteni azt a munkavállalót, akit az állami foglalkoztatási szerv a foglalkoztatást megelőző 275 napon belül legalább 183 napig álláskeresőként nyilvántartott. Ennek a feltételnek a fennállását az állami foglalkoztatási szerv igazolja, az álláskereső személy kérelmére.
A foglalkoztató az igazolás birtokában érvényesítheti a kedvezményt.

**A munkáltató a kedvezményt a folyósítás megszűnését követő hónaptól számított 45. hónap (legalább 3 gyermek esetén 69. hónap) végéig, de legfeljebb 3 évig (legalább 3 gyermek esetén 5 évig) érvényesítheti. Ha a munkavállalót az anyasági ellátások közül több is megillette, a határidőt a legutolsó anyasági ellátás folyósításának megszűnésétől kell számítani.

 

 

Email
Print