Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

Amennyiben egy munkáltatónak gyorsan szüksége van munkaerőre, úgy a munkaerő-kölcsönzés lehet egy kézenfekvő megoldás. A munkaerő-kölcsönzés olyan tevékenység, ahol a munkaerő-kölcsönző cég (kölcsönbeadó) munkaszerződést köt egy munkavállalóval egy harmadik félhez (kölcsönbevevő) való kiközvetítés céljából. Ekkor a kölcsönbeadó és a munkavállaló között munkaviszony, míg a kölcsönbeadó és a kölcsönbevevő között egy polgári jogi szerződés jön létre.

A kölcsönzési tevékenység feltételei:

  • munkaügyi központ által nyilvántartásba vétel
  • 15 millió Ft vagyoni letét (2019. január 1-jétől, ezt megelőzően 10 millió Ft)
  • személyi és tárgyi feltételek biztosítása
  • megfelelő irodahelyiséggel való rendelkezés
  • a tevékenységhez szükséges végzettség megléte
  • cégjegyzékbe történő bejegyzés
  • köztartozásmentes adatbázisban való szereplés

2019. januárjától már rendeletben szabályozzák a minimális kölcsönzési díj összegét is, amely nem lehet kevesebb mint a minimálbér/garantált bérminimum összege + közteher/fő.

A bevallási és az egyéb adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése a kölcsönbeadó feladata. A munkaviszony létrehozásával, megszüntetésével kapcsolatos jogokat is a kölcsönbeadó gyakorolja.

A munkavédelmi, a foglalkoztatási kötelezettségek és a munkavégzéshez szükséges feltételek biztosítása a kölcsönbevevő feladata. A munkaidővel és pihenőidővel, ezek nyilvántartásával kapcsolatos, a munkáltatót megillető jogokat és terhelő kötelezettségeket a kölcsönvevő gyakorolja és teljesíti.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO