Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Tapasztalataink szerint a NAV gyakorlata az, hogy a bevallás benyújtására vonatkozó határidő után néhány nappal küld egy felszólítást, hogy mielőbb pótolja az adózó az elmaradását. Amennyiben ez nem történik meg, úgy ismételten néhány nap elteltével kap az adózó egy újabb felszólítást, amelyben már konkrét, 15 napos határidőt szab meg a NAV a bevallás pótlására. Ha ezen határidőn belül sem pótolja az adózó a hiányzó bevallást, akkor kerül sor mulasztási bírság kiszabására.

Néhány nap csúszás miatt tehát még nem szab ki büntetést a NAV, ennek ellenére mindenképpen törekednie kell az adózónak arra, hogy határidőben teljesítse a bevallási kötelezettségeit.

Abban az esetben, ha a hónap utolsó napján még nincs benyújtva a korábban esedékes bevallás, úgy a vállalkozás kiesik a köztartozásmentes adózói adatbázisból, persze csak akkor, ha korábban ide kérte a felvételét.

A rendszeres határidőn túli adatszolgáltatás a NAV-nak is feltűnhet, így nagyobb eséllyel indít adóellenőrzést.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO