Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozásnak korábban a szüneteltetést megelőző napig soron kívül be kellett nyújtani az áfabevallását. 2023. július 15. óta azonban nincs soron kívüli bevallási kötelezettség, hanem elegendő a teljes bevallási időszak végén benyújtani az áfabevallást.

Tehát ha például egy negyedéves áfa bevalló egyéni vállalkozás 2023. november 25-től szünetelteti a tevékenységét, akkor a korábbi szabályozás szerint be kellett volna adnia egy áfabevallást a 2023.10.01.-11.24. időszakra vonatkozón. Az új szabályozás szerint viszont a 2023.10.01.-12.31. időszakra vonatkozóan kell benyújtania a bevallást.

Ha az adózóra vonatkozó teljes áfa bevallási időszakban szünetelt az egyéni vállalkozás, akkor nem kell áfa bevallást benyújtania arra az időszakra vonatkozón. (Tehát a fenti példánál maradva, ha a vállalkozás 2023. november 25-től egészen 2024. májusáig szünetel, akkor a 2024.01.01.-03.31. időszakra vonatkozóan nem kell majd áfabevallást benyújtania, hiszen ebben az időszakban egyáltalán nem végez tevékenységet.)

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO