Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt itt írtunk róla, hogy a pénzügyi szolgáltatók által nyújtott hitelek esetében az adós fizetési haladékot kaphat a tőkére, a kamatra és az egyéb díjakra. A fizetési haladék első körben 2020.12.31-ig tartott, ezt először 2021.06.30-ig  hosszabbították meg, melyről itt írtunk, most pedig 2021.09.30-ig.

Aki korábban élt a moratórium lehetőségével (ezzel kapcsolatban nem volt teendője), neki most sincs teendője, a fizetési moratórium rá vonatkozóan automatikusan meghosszabbodik. Ha a továbbiakban már nem kíván tovább élni a moratórium lehetőségével, azt külön jeleznie kell a pénzügyi szolgáltatója felé.

Aki azonban korábban nem élt a moratórium lehetőségével (ezt úgy tehette meg, hogy jelezte a pénzügyi szolgáltatója felé), hanem a szerződés szerint folytatta a törlesztést, most viszont szeretne 2021.09.30-ig fizetési haladékot kapni, neki ezt külön jeleznie kell a pénzügyi szolgáltatója felé.

Összefoglalva, csak annak kell felvenni a kapcsolatot a pénzügyi szolgáltatójával, aki a korábbiakhoz képest változást szeretne. (Tehát törlesztés helyett moratóriumot vagy moratórium helyett törlesztést.)

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO