Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Minden esetben meghosszabbodik a fizetési moratórium?

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma alatt itt írtunk róla, hogy a pénzügyi szolgáltatók által nyújtott hitelek esetében az adós fizetési haladékot kaphat a tőkére, a kamatra és az egyéb díjakra. A fizetési haladék első körben 2020.12.31-ig tartott, de ezt 2021.06.30-ig meghosszabbították.

Aki korábban élt a moratórium lehetőségével (ezzel kapcsolatban nem volt teendője), neki most sincs teendője, a fizetési moratórium rá vonatkozóan automatikusan meghosszabbodott. Ha 2021-ben már nem kíván tovább élni a moratórium lehetőségével, azt külön jeleznie kell a pénzügyi szolgáltatója felé.

Aki azonban 2020-ban nem élt a moratórium lehetőségével (ezt úgy tehette meg, hogy jelezte a pénzügyi szolgáltatója felé), hanem a szerződés szerint folytatta a törlesztést, most viszont szeretne 2021.06.30-ig fizetési haladékot kapni, neki ezt külön jeleznie kell a pénzügyi szolgáltatója felé.

Összefoglalva, csak annak kell 2021-ben felvenni a kapcsolatot a pénzügyi szolgáltatójával, aki a 2020-as évhez képest változást szeretne. (Tehát törlesztés helyett moratóriumot vagy moratórium helyett törlesztést.)

Email
Print