Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Konyveles

A könyvelés már az adatrögzítés alkalmával kihasználja az adó- és számviteli törvény biztosította lehetőségeket, értéket, azaz adó- és versenyelőnyt teremtve ezzel.

Egy egyszerű példával élve: a fuvarköltséget többnyire a szállítási költségek közé könyveli a könyvelő. A megbízónak ez elfogadható, egy NAV ellenőrzésen is megfelelőnek tartják, tehát a cégvezető levonja a következtetést: a könyvelés jól végzi a munkáját. Igen, de csak számviteli értelemben, mivel a fuvarköltség könyvelhető az anyag vagy az áru első készletre vételének költségére is, vagy a külföldre irányuló értékesítés külföldi fuvarszakaszára, mely esetekben a fuvarköltség már iparűzési adóalap csökkentő, ellenben a sima szállítási költséggel.

A proaktív a könyvelés pedig még többet segíthet. Maradva az iparűzési adónál, ha például azt írták a számlára, hogy öntőforma gyártás, az ugye igénybe vett szolgáltatás, szimpla költség, de ha csak annyi szerepel rajta, hogy öntőforma, az máris egy anyagköltség, ami megint csak csökkenti az iparűzési adó alapját, holott csak egy szóval kevesebb van a számlán, ami az eladó számára lényegtelen, de nekünk sokat megtakaríthat vele.

Rengeteg lehetőség van az adózásban, amit egy cégvezető csak egy szakmailag elkötelezett könyvelőtől kap meg.

Könyvviteli tevékenységünk során a vállalkozás teljes körű könyvelését ellátjuk, a gazdasági események kontírozásától kezdve, a nyilvántartások, analitikák vezetésén és a bevallási kötelezettségeken alapuló nyomtatványok benyújtásán át a különböző időszakokra szóló beszámolók összeállításáig. Szolgáltatásunkba tartozik még többek között a vegyes szerkezetű (KATA, KIVA, TAO, EV) cégcsoportok pénzügyi folyamatainak összehangolása, számviteli szabályzatok elkészítése, illetve a speciális számviteli eljárás (pl. végelszámolás, eltérő üzleti év) alá tartozó vállalkozások könyvelése is. Azon partnereinknél, ahol nagy jelentősége van az árfolyamkockázat kiküszöbölésének, a számviteli törvény által megengedett EUR illetve más devizanemben történő könyvvezetést is vállalunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

[kapcsolat]