Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A fizetési mód feltüntetése a számlán nem kötelező, – inkább csak tájékoztató jellegű adat, amitől a vevő eltérhet – de többnyire minden számla tartalmazza. Ezáltal, hogy nem kötelező feltüntetni, a számla helyesbítése sem szükséges, ha mégsem a számlán feltüntetett fizetési móddal történik a számla pénzügyi rendezése. Arra azonban minden esetben ügyeljünk, hogy a számla rendezettségét […]

Tovább

Ahogy azt korábbi egypercesünkben írtuk: (https://iriszoffice.hu/egypercesek/bt-illetve-kkt-kisadozokent-bejelentett-tagja-felveheto-e-az-egyeni-vallalkozoi-nyilvantartasba/) a régi KATA alany Bt. vagy Kkt. tagja a 2022. szeptember 30-ig bejelentett végelszámolás folyamata alatt is válhat egyéni vállalkozóvá. A NAV jogértelmezése alapján azonban az egyéni vállalkozás nem lehet az új KATA alanya, amíg a végelszámolás le nem zárul. Addig tehát csak átalányadózó vagy SZJA-s egyéni vállalkozás alapítható. […]

Tovább

Amennyiben a vállalkozás áfa levonásra jogosító tevékenységet végez, úgy a székhelyén felmerülő rezsiköltségek áfatartalmát is levonásba helyezheti. Ha a fűtést tűzifa vagy szén segítségével oldja meg, akkor természetesen a beszerzett tűzifa/szén áfáját is levonhatja, a vállalkozás nevére szóló számla alapján.

Tovább

Igen, az új KATA adóalanyiság vagy a KATA- s egyéni vállalkozás létrejöttével indul, vagy a bejelentést követő hó első napjával jön létre. Ez alól csak a 2022.09.01-es áttérés (volt) a kivétel, melyre 2022.09.25 a határidő.

Tovább

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO