Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Kezdő vállalkozások

 

Magyarországon egy újonnan létrejött vállalkozásnak csak 37%-os esélye van arra, hogy 5 év múlva is működni fog. Az Írisz Office ügyfeleként ez az esély 95%-os mindannak ellenére, hogy sok vállalat olyan problémákkal keres meg bennünket, amit más eddig megoldani nem tudott.

A különbség két dolognak tudható be:

  • Megfelelő, tervezett indulásra
  • és folyamatos vezetői támogatásra van szükség

De miért ilyen rossz a magyar helyzet?

Az ok egyszerű. Ha egy leendő cégvezető kitalálja azt, hogy vállalkozni szeretne, úgy felkeres egy jogászt, aki a legjobb tudása szerint létrehoz egy céget. A vállalkozás rendszerint jó, legalábbis a Ptk. értelmében, de kicsi rá az esély, hogy pont úgy van megalapítva, ahogy a vállalkozónak erre szüksége van, hiszen a jogász adózási tájékoztatót adni általában nem tud. Az alapítás után az ifjú cégvezető elviszi a vállalkozását egy könyvelőhöz, aki elfogadja a vállalkozás adottságait, és lekönyveli a bizonylatokat. A könyvelő jellemzően nem érzi feladatának azt, hogy kifaggassa a cégvezetőt a terveiről, majd megvizsgálja azt, hogy a vállalkozás ennek szellemében lett-e létrehozva, ezután a meglátásai kifejtése mellett lemenedzselje a cég megfelelő átalakítását. Pedig ennek a tevékenységnek hiányában a társaság életképessége nagyon alacsony lesz.

 

Ezért lenne minden leendő cégvezetőnek szüksége arra, hogy alapítás előtt egy vezetői tanácsadáson vegyen részt, amikor a terveihez legjobban alkalmazkodó működési forma és adózási mód megtervezhető, majd a jogász a terveknek megfelelően hozhatja létre a vállalkozást.

Amennyiben a vállalkozás már létrejött, de a tervezés nem történt meg, úgy utólagosan is érdemes ezt megtenni, majd az átalakításokat elvégezni.

Miért válasszon minket?

Az Írisz Office Csoport tagjaként, az Ecocreative Zrt. a kezdő vállalkozások megtervezésének legjobb szakértőjévé vált az évek során.

Bár eleinte nem tartottuk célközönségünknek a kezdő vállalkozókat, de a sikereink rávezettek minket arra, hogy ez a terület ügyfeleinknek és nekünk is rendkívüli sikereket eredményez, hiszen az elmúlt évtizedekben rengeteg vállalkozás lett sikeres a támogatásunk mellett, meghazudtolva a magyarországi statisztikákat.

 

És mi van annál nagyobb öröm egy gazdasági tanácsadó vállalkozás számára, mintsem azt látni, hogy a saját ügyfelei kiemelkedően eredményesen és biztonságosan működnek?

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

[kapcsolat]