Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

A 2021. július 1-jétől érvényes egyablakos rendszer szabályai bizonyos esetekben az Európai Közösségben nem letelepedett adóalanyokra is vonatkoznak.

 

Ez azt jelenti, hogy a harmadik országban bejegyzett cégnek is érdemes bejelentkezni az egyablakos rendszer alá, ha a társaság
(1) elektronikus szolgáltatás nyújt, vagy
(2) távértékesítést végez
a Közösségen belül.

 

Távértékesítésnek azt nevezzük, ha a terméket a Közösség egyik tagállamából a Közösség másik tagállamába fuvaroztatjuk el nem adóalany vevőnek. Ez akár úgy is megtörténhet, hogy maga a cég (a kereskedő) harmadik országban van bejegyezve, és nem rendelkezik a Közösségen belül telephellyel.

Az elektronikus szolgáltatásokra is ugyanez igaz. Vagyis, ha egy harmadik országban lévő társaság ilyen szolgáltatást nyújt a Közösség valamelyik tagállamában lévő magánszemélynek, arra is vonatkoznak az egyablakos rendszer szabályai.

 

A szabályok alól július 1-től már csak egy módon lehet mentesülni – ha a távértékesítésből és elektronikus szolgáltatásnyújtásból származó nettó árbevétel nem haladja meg a 10 000 EUR-t.

 

Az egyablakos rendszerről, a távértékesítésről és az elektronikus szolgáltatásnyújtásról részletesen itt olvashat.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO