Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A 2020-as minimálbér illetve garantált bérminimum változásával együtt az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem összege is módosult.

A törvény kimondja, hogy az egyszerűsített foglalkoztatásból származó napi bér nem lehet kevesebb az egy napra eső minimálbér 85 százalékánál, míg a garantált bérminimum esetén annak 87 százalékánál.

Ez azt jelenti, hogy 2020. 01. 01-től a szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén az egyszerűsített munkából származó minimum napi bér 6.299 Ft, míg a szakképzettséget igénylő munkakör betöltése esetén 8.431 Ft a napi bérminimum.

SZJA-t fizetni a munkavállalónak az egyszerűsített foglalkoztatási bére után csak abban az esetben kell, ha a jövedelme meghaladja az adómentesség felső határát (mentesített keretösszeg), ami szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén napi 9.633 Ft, szakképzettséget igénylő munkakör betöltése esetén napi 12.597 Ft.

A cikket a HyperCortex Zrt, az Írisz Office csoport TB szakértő tagja írta.hypercortex_logo2019

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor alapító