Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Ismerje meg az MFB Krízis Hitel nyújtotta lehetőségeket!

Pályázatírással, azok beadásával és koordinálásával, illetve kapcsolódó tanácsadással foglalkozó partnerünk, a Goodwill Consulting Kft. szeretné felhívni a figyelmet az újonnan elérhető MFB Krízis Hitel nyújtotta lehetőségekről:

 

A konstrukció vállalkozása segítségére lehet, amennyiben a járványhelyzet okozta károk enyhítésére még nem talált megfelelő módot.

Igénylők köre

Minden olyan magyarországi egyéni vállalkozó, egyéni cég, őstermelő, gazdasági társaság és szövetkezet igényelheti a hitelt – legyen akár meglévő, akár induló! -, amelyet a kialakult krízishelyzet negatívan befolyásolt, vagy a kereskedelmi bankok nem, vagy kedvezőtlen feltételekkel finanszíroznak csak meg.

 

A konstrukcióról

A hitel felhasználható használt tárgyi eszközök vásárlásához, saját tulajdonú tárgyi eszköz átalakításához, korszerűsítéshez, kapacitásbővítéshez – ideértve az ingatlanvásárlást, – beruházást, immateriális javak beszerzésére, önálló forgóeszköz finanszírozáshoz, valamint meglévő hitelünk kiváltásához.

Amennyiben forgóeszköz finanszírozására vesszük igénybe a kölcsönt, bizonyos feltételeknek szükséges megfelelni. A hitel bizonyos arányban használható fel költségelemekre, így például minimum 50%-ban finanszírozhatjuk belőle a bevallásban szereplő készleteket, vevőköveteléseket, vagy felvett kölcsönöket, és maximum 50%-ban számolhatjuk el a működést finanszírozó elemekre (rezsiköltség, bérleti díj, stb.).

Minimum 1 millió, maximum 150 millió forint vehető igénybe.

 

Az önerő mértékét minden esetben a finanszírozó intézmény határozza meg belső szabályzat alapján, amely szerint az önerő mértéke a beruházás nettó – vagy a vállalkozás áfa visszaigénylésre nem jogosult, bruttó – bekerülési értékének:

  • regionális beruházási támogatási kategória esetén minimum 25%-a
  • minden egyéb támogatási kategória esetén 10%
  • önálló forgóeszközhitel, valamint beruházási hitelt kiváltó hitel esetén 0%

A futamidő a finanszírozás típusától függ, forgóeszköz hitel esetében minimum 1 év és 1 nap, maximum pedig 3 év. Beruházási hitelnél és hitelkiváltás esetén minimum 1 év és 1 nap, maximum pedig 10 év.

A kamat fix 2,5%/év, amelyhez csupán 0,1%/év államfizető kezességvállalás jön még hozzá, ezen kívül kezelési költség, szerződéskötési díj, folyósítási jutalék és projektvizsgálati díj nem kerül felszámításra.

Mint minden hitel igénylésekor, itt is szükséges fedezetet bevonni az ügyletbe, amely finanszírozási területenként eltérő, általánosságban azonban elmondható, hogy szükségünk lesz:

  • ingatlanfedezetre
  • vagy készfizető kezesség vállalására

Ezeken felül további kiegészítő biztosíték is bevehető, például vételi jog, készpénz óvadék, fizetési számla követelésen alapított óvadék, vagy ingóságra alapított zálogjog.

 

Látható, hogy ez egy igen kedvező hitellehetőség, nem csupán meglévő, de akár induló vállalkozások számára is, akik elakadtak fejlesztésükben, de minden igyekezetükkel azon vannak, hogy tovább tudják folytatni beruházásaikat.

 

Goodwill Consulting Kft.

Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

goodwill logo

 

 

 

 

 

A cikket az Ecocreative Zrt, az Írisz Office csoport

vezetői döntéstámogató, gazdasági tanácsadó tagja bocsátotta rendelkezésünkre.

ecolo kesz

Email
Print