Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Május 1-jétől szabad felhasználású (diák)hitel a hallgatók és a felnőttképzésben részt vevő számára 55 éves korig!

Jelentős és a hallgatóknak kedvező változások lépnek májustól érvénybe. Többek között elfogadta a kormány a veszélyhelyzet okán az új diákhitel igénylésének lehetőségét.

Íme a legfontosabb részletek:

A hallgatók legfeljebb 500 000 forint összegű szabad felhasználású hitelre jogosultak megélhetési költségeik finanszírozásához. A hitelt május 1-jét követően legkésőbb 2020. december 31-ig lehet igényelni. A 1,5 %-os kamatot az állam átvállalja, tehát a hitel kamatmentes. A Diákhitel Pluszt aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók vehetik fel.

A hitel a felnőttképzésben résztvevőknek maximum 1 200 000 forint összegben lesz elérhető a képzés időszakában, szintén kamatmentesen.

A hitel annak is nyújtható, aki már rendelkezik Diákhitel szervezettel kötött érvényes szabad felhasználású hitel- vagy kölcsönszerződéssel.

Diákhitel Írisz Office adótervezés 1

Nem jogosult Diákhitelre, aki

  • nyelvtanulási hallgatói hitellel rendelkezik
  • betöltötte az 55. életévét

A hitel egy összegben vehető fel. A hitelszerződés megkötésének legutolsó dátuma pedig 2020.12.31. lehet. A jogosultságot a Diákhitel szervezet ellenőrzi.

A törlesztést a felvételt követő 1 év elteltével kell elkezdeni, havi egyenlő részletekben. A törlesztési idő 1-5 év lehet, erről a hitelfelvételkor az igénylő dönt.

A családtámogatás erre a termékre is érvényes. A második gyermek születésekor a kormány elengedi az édesanya tartozásának felét, míg a harmadik gyermek után annak egészét.

Diákhitel Írisz Office adótervezés 2

A Diákhitel 1 az első tanulmányi félévre visszamenőleg is igényelhető akár 350 ezer forint értékben 2020. június 15-éig.

Külön döntést hozott a Kormány a szabad felhasználású Diákhitel 1 eddigi havi maximum 70 000 forintos keretének 150 000 forintra emeléséről, mely 2020. augusztus 15-től elérhető kedvező kamatfeltételek mellett.

A Nyelvtanulási Diákhitel megszüntetésre kerül 2020. május 1-jétől. Az eddig felvettek hitelek ugyanakkor májustól kamatmentessé válnak.

Diákhitel Írisz Office adótervezés 3

Email
Print