Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

divider

Egypercesek

Igen, ellenőrizhető.

Ha az adózó rendelkezik ügyfélkapuval (és a szóban forgó cég hozzá van rendelve), akkor azon belépve az eBev szolgáltatások –> Szolgáltatások –> Jogosultság, meghatalmazás, igazolás lekérdezése –> Adóhatósági megbízólevél és tájékoztatás érvényességének ellenőrzése menüpontban a cégnév és a megbízólevél azonosítószámának megadásával lekérdezhető, hogy érvényes-e a megbízatás.

Amennyiben nem mutat a rendszer érvényes megbízólevelet, érdemes 1-2 nap múlva újra ellenőrizni, mert változó, hogy milyen gyakran frissülnek a lekérdezhető adatok.

Fontos kiemelni, hogy a szúrópróbaszerű ellenőrzéseknél – ezek leggyakoribb formája a próbavásárlás – nem lehet élni a fenti lehetőséggel, mert ilyen esetekben általános megbízó levele van az ellenőrnek, ami egy gazdasági ágazatra vagy területre szól.

Ha így kapunk ellenőrzést, kérjük meg az ellenőrt, hogy mutassa be a megbízólevelét és igazolja a személyazonosságát. Amennyiben bármelyiket visszautasítja, szankció nélkül megtagadható az ellenőrzésben való közreműködés, hisz nem kizárható, hogy csalóval van dolgunk.

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

Kik vagyunk? Nem csupán könyvelők: számviteli és adózási szakértők, egy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó könyvelő- és adótanácsadó iroda a prémium szegmensben.

Papp Tibor alapító