Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

06 1 55 00 510
[email protected]

Keresés

Hogyan adózom, ha megveszem a munkavállalóm fesztiválbérletét?

2019-ben is adómentesen adható a kifizető által magánszemély részére ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott kulturális szolgáltatás igénybevételére szóló belépőjegy, bérlet, továbbá könyvtári beiratkozási díj (feltéve, hogy az nem visszaváltható, viszont nem adómentes az említett juttatásokra szóló utalvány) – magánszemélyenként legfeljebb a minimálbért meg nem haladó értékben.
Ide tartoznak a múzeumok, kiállítások, színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadások is.

Így a koncerten belül a fesztiválokra szóló belépőjegy vagy bérlet is ide sorolandó.

Ebben a juttatásban nem csak a munkavállaló részesíthető, hanem a személyesen közreműködő tag, családtagjaik, ismerőseik, üzleti partnerek is, és az adómentességnek nem feltétele, hogy azt a vállalkozás cafetéria keretében vagy minden munkavállalónak azonosan adja.
A jegyeket, bérleteket a kifizető vagy a magánszemély is megveheti, viszont az elszámoláshoz szükség van cégnévre szóló számlára.

A jegyek, bérletek költsége egyéb személyi jellegű ráfordításként számolható el, viszont a társasági adó szempontjából elismert költségnek csak a munkavállalónak, illetve az ő közeli hozzátartozójuknak adott juttatás minősül.

Email
Print