Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

Szerződésenként, a szerződésben meghatározott ügylet ellenértékeként egy naptári hónapban legfeljebb 1,5 millió Ft összegben teljesíthető készpénzes fizetés a felek között.

A 1,5 millió Ft feletti készpénzben kifizetett összegre 20% mulasztási bírságot kell fizetnie mindkét félnek, tehát a kifizetőnek és befogadónak egyaránt.

A rendelkezést csak akkor kell alkalmazni, ha az ügyletben mindkét szereplő pénzforgalmi számla nyitásra kötelezett.

A nyújtott kölcsön és a törlesztése nem minősül ellenértéknek, ezért a kölcsön nyújtására, valamint annak visszafizetésére nem vonatkozik a készpénzfizetési korlát. De a kamat esetében már figyelemmel kell lenni a 1,5 millió Ft-os korlátra!

Fontos kiemelni, hogy a kapcsolt vállalkozásoknak bejelentési kötelezettségük van a NAV felé, ha egymásnak 1 millió Ft-nál nagyobb összeget juttatnak készpénzben. 

Figyelem, ha az adóhatóság azt állapítja meg, hogy csak azért született több szerződés, hogy a készpénz fizetési korlátot növeljük, úgy a szerződéseket színleltnek minősítheti, és szankcionálhat.

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO