Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.

divider

Egypercesek

Mit nevezünk reprezentációnak Írisz Office adótervezés.jpeg

 

Reprezentációnak minősül többek között:

  • a szakmai megbeszéléseken, tárgyalásokon, értekezleteken, egyeztetéseken, üléseken,
  • az egyes rendezvényeken (pl. csapatépítő, céges parti, sajtótájékoztató),
  • a vezetői beosztással kapcsolatos vendéglátás keretében

térítésmentesen biztosított étel- és italszolgáltatás és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások (utazás, szállás, szabadidőprogram).

Azok a rendezvények, események tartozhatnak a reprezentáció körébe, amelyek a juttató tevékenységével összefüggő, meghatározott célokra szerveződtek, és jellegük, időtartamuk alapján nem kerülhető el a résztvevők társadalmi normák szerint szokásosan elvárt ellátása. Így tehát nem reprezentációs alkalom a munkahelyi nőnapi köszöntés, újévi koccintás (ezek ugyanis nem függenek össze a juttató tevékenységével). Ezzel szemben elfogadható alkalmak az üzleti tárgyalások, munkaértekezletek, amelyeken különböző hivatali egységek képviselői vesznek részt, az adott szakmát érintő rendezvényeken (bemutatók, kiállítások, konferenciák, továbbképzések).

A reprezentálás akkor felel meg a törvényi fogalmaknak, ha eseményhez, rendezvényhez kötődik, vagyis az olyan „vendéglátás”, amely a munkavállalók szokásos munkavégzése közben felmerült igényeket elégíti ki (pl. a napi rendszeres kávézás, italautomata-használat), nem értelmezhető reprezentációnak.

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

Kik vagyunk? Nem csupán könyvelők: számviteli és adózási szakértők, egy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó könyvelő- és adótanácsadó iroda a prémium szegmensben.

Papp Tibor alapító