Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Kriptopénz bányászat, kereskedelem, elfogadás és kibocsátás adó- és pénzügyi tervezése

A kripto 2021. sikerterülete az adózás palettáján, persze, ha a tanácsadási tevékenységet sikernek éljük meg egy olyan területen, ami még nem kellő mértékben szabályozott, tehát a joghézagokból adódóan az átlagosnál bonyolultabb megoldásokra kényszerülünk a jogszerűség érdekében.

Mielőtt valaki a területet leegyszerűsítené a kereskedésből származó profit adózására, úgy ezt megelőzendő bemutatjuk a legjelentősebb területeket, melyekre az adótervezési munkánk kiterjed.

A kriptopénz bányászati beruházás legfajsúlyosabb tényezője az üzemeltetéshez szükséges energiahordozó beszerzése, mely sokszor nemzetközi színtérre kényszeríti a beruházót. Ez esetben az adótervezésnek is országhatárokon kell átnyúlnia, ötvözve a legjobb energiaárakat a legjobb adózási lehetőséggel. Második fajsúlyos tényező a termelőeszköz (bányászgép), mely finanszírozásáról és áfalevonhatóságáról is gondoskodni kell, import esetében pedig az áfa finanszírozásáról is. Ezt követi a gyártói tevékenység adótervezése, mely történhet lokális vagy nemzetközi modellek alapján. A következő területe a kriptopénz kereskedelem és a pénzváltás, ahol már több magánszeméllyel találkozunk, mint gazdasági társasággal, azonban a kereskedői státusz többnyire adottság, nem a tudatos adótervezés eredménye. Ezen persze érdemes változtatni. Természetesen támogatást igényelnek a kriptopénzek elfogadói, tehát akik fizetségül elfogadják ezt a pénzformát, és még több támogatást igényelnek a ICO-k (Initial Coin Offering), azaz kriptopénz kibocsátók.

Mint látható, a terület nagy és összetett, és az adótervezése sem csupán adózási, hanem egyúttal jogi és pénzügyi oldalról is meg kell, hogy történjen.

A kriptopénzt a biztonság utáni vágy (decentralizált pénzrendszer) keltette életre, de a terület laikusok számára megfelelő felkészültség nélkül hatványozottan több kockázatot jelenthet, mint a fiatpénz (törvényes állami fizetőeszközök).

Tervezzen tudatosan Ön is, és szálljon be a jövő befektetésébe.

telefon Írisz Office +36 1 550 0510

+36 21 311 15 10

email Írisz Office

[email protected]

Kriptopénz témájú írásaink:

Nincs megjeleníthető szakterületi bejegyzés. Nézzen vissza később!

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO