Széchenyi 2022

Szolgáltatások

Könyvelő, Adótanácsadó és Szolgáltató Zrt.
English

EcoCreative
Hypercortex
divider

Egypercesek

 

A 2019. évre vonatkozó törvénymódosítási javaslat alapján teljesen átszervezésre kerülnek a cafeteria elemek. Többek között megszűnik a lakáscélú támogatás adómentessége.

A jelenleg hatályos Személyi jövedelemadó törvény alapján az abban foglalt feltételek teljesülése esetén a munkáltató támogatást nyújthat a munkavállalója lakásvásárlásához/ korszerűsítéséhez vagy a lakásvásárlás céljából igénybe vett hiteltörlesztéséhez.

Az adómentesség az adóévben nyújtott munkáltatói lakáscélú támogatás összegének azon részére alkalmazható, amely nem haladja meg a lakás vételárának, teljes építési költségének vagy a korszerűsítés költségének a 30 százalékát, legfeljebb 5 millió forintot azzal, hogy az értékhatár vizsgálatánál a folyósítás évét megelőző négy évben a munkáltató vagy más munkáltatók által ilyen címen folyósított támogatásokat is számításba kell venni.

A benyújtott törvénymódosítás alapján ez a lehetőség megszűnik, így érdemes lehet kihasználni a támogatás adómentességét az év hátralevő részében!

Iratkozzon fel Egyperces rovatunkra:

Kiemelt partnereink

További Partnereink

Bemutatkozás

A klasszikus adatrögzítő könyvelés már a múlté. A jelen a vezetői döntések aktív támogatásáról szól.
Az Írisz Office csoport a cégvezetőket és döntéshozókat támogatja napi szinten, tevékenységünk a könyvelésen és az információval történő ellátáson alapszik.

Papp Tibor Papp Tibor alapító
CertUnion ISO